Verkostomme auktorisoidut kääntäjät laativat laillisesti pätevät käännökset

Auktorisoidut käännökset yrityksille ja yksityisasiakkaille

Dictionin verkoston auktorisoidut kääntäjät laativat auktorisoituja käännöksiä sekä yrityksille että yksityisasiakkaille. Suomen tai ulkomaan viranomainen voi vaatia auktorisoidun käännöksen, kun kyseessä on virallisessa yhteydessä käytettävä asiakirja, kuten valtakirja, sopimus, vihkitodistus tai tutkintotodistus.

Auktorisoitu kääntäjä

Auktorisoitu kääntäjä on Opetushallituksen myöntämä nimike auktorisoidun kääntäjän tutkinnon suorittaneelle kääntäjälle. Aiemmin auktorisoituja kääntäjiä kutsuttiin nimikkeellä virallinen kääntäjä. Auktorisoidun kääntäjän laatima käännös virallisesta asiakirjasta on laillisesti pätevä kohdekielellä. Suomessa auktorisoidut kääntäjät voivat ainoastaan laatia käännöksiä, joissa kieliparin toinen kieli on suomi tai ruotsi.

  Auktorisoidut käännökset

  • Virallisten asiakirjojen käännökset, joissa kieliparin toinen kieli on jompikumpi kotimaisista kielistä (suomi tai ruotsi)
  • Laillisesti pätevä käännös
  • Hinta-arvio yleensä per sivu
  • Käännöksen paperiversion lähetys postitse

  Esimerkiksi seuraavat asiakirjat vaativat auktorisoidun käännöksen: syntymätodistus, vihkitodistus, tutkintotodistus ja vuosikertomus.

  Lähetä asiakirja yhteydenottolomakkeen kautta − saat tarjouksen 3−4 arkipäivän kuluessa

  • Saat tarjouksen muutaman arkipäivän kuluessa asiakirjan toimittamisesta. Useimmiten kuulet meistä jo tätä aiemmin
  • Auktorisoidun käännöksen hintaa ei ole mahdollista ilmoittaa puhelimitse tai chatissa ennen kuin olemme vastaanottaneet käännettävän asiakirjan
  • Kääntäjän on nähtävä käännettävä asiakirja ennen auktorisoidun käännöksen lopullisen hinnan määrittämistä
  • Jos et haluakaan tilata käännöstä, poistamme toimittamasi asiakirjat palvelimeltamme välittömästi

  Käännösten toimitusaika on tyypillisesti 1−2 viikkoa

  • Yhden tai kahden sivun auktorisoidun käännöksen toimitusaika on tyypillisesti 1−2 viikkoa (sis. käännöksen paperiversion lähetyksen)
  • Toimitamme sähköisen version käännöksestä heti käännöksen valmistuttua (yleensä muutaman arkipäivän kuluessa)
  • Mikäli tarvitset auktorisoidun käännöksen ennen arvioitua toimitusaikaa, ota meihin yhteyttä käsittelyn nopeuttamiseksi
  • Kiireellisistä käännöksistä veloitetaan lisämaksu

  Toimita käännettävä asiakirja yhteydenottolomakkeen kautta. Saat meiltä tarjouksen, joka sisältää sekä auktorisoidun käännöksen hinnan että toimitusajan.

  Toimitus

  Kun auktorisoitu käännös on valmis, toimitamme sen sinulle sekä sähköpostitse että postitse. Auktorisoidun käännöksen paperiversio on vahvistettu auktorisoidun kääntäjän leimalla ja allekirjoituksella.

  Apostille

  Tietyissä tapauksissa ulkomaan viranomainen voi vaatia, että auktorisoidun käännöksen oikeaperäisyys vahvistetaan apostille-todistuksella. Maistraatin julkinen notaari voi myöntää apostille-todistuksen, joka todistaa oikeaksi auktorisoidun kääntäjän aseman, allekirjoituksen ja leiman. Apostille-todistus on riittävä asiakirjan laillistamistoimenpide valtioissa, jotka ovat ratifioineet Haagin yleissopimuksen.

  Dictionin verkoston auktorisoidut kääntäjät voivat laatia auktorisoidun käännöksen, mutta huomaathan, että sinun on otettava itse yhteyttä julkiseen notaariin apostille-todistukseen liittyen.

  Asiakirjan laillistaminen

  Jos valtio ei kuulu Haagin yleissopimuksen piiriin, on ulkoministeriön laillistettava auktorisoitu käännös, mikäli ulkomaan viranomainen sitä vaatii. Ulkoministeriö siis vahvistaa, että auktorisoidun käännöksen allekirjoitus ja leima ovat aitoja. Joissakin tapauksissa käännetyn asiakirjan laillisuus on lisäksi vahvistettava kyseisen maan suurlähetystössä Suomessa sekä joskus vielä jopa kohdemaan ulkoministeriössä.

  Suosittelemme tarkistamaan kyseisen maan mahdolliset laillistamisvaatimukset suurlähetystöstä tai asiakirjan pyytäneeltä viranomaiselta.

  Ota yhteyttä

  Ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected] ja pyydä ilmainen tarjous auktorisoidusta käännöksestä.

  Maksu kortilla. Yrityksille myös laskutusmahdollisuus.

  Helpot ja luotettavat maksutavat yksityisasiakkaille
  visa mastercard bank_transfer
  Pyydä ilmainen tarjous

  Asiakkaiden kertomaa

  Olemme usein hyödyntäneet Dictionia ja vastaanottaneet käännöksiä teknisistä teksteistä, jotka vaativat ymmärrystä rakennustekniikan terminologiasta. Saamamme käännökset ovat aina olleet täsmällisiä ja laadukkaita. Lisäksi hinta on ollut erittäin kohtuullinen.
  Alexander Wulff
  Alexander Wulff
  ABEO A/S
  Käytämme Dictionin palveluja muun muassa tuotetekstien kääntämisessä useille eri skandinaavisille kielille. Toimitus on nopea, käännökset ovat täsmällisiä ja prosessi on hyvin joustava. Haittaa ei ole siitäkään, että hinta on kilpailukykyisin näkemämme.
  Christian Birksø
  Christian Birksø
  eAnatomi.dk
  Miten se koristelupursotin käännetäänkään ruotsiksi? Tai mitä sitä turhaa miettimään - kysytäänpä Dictionilta, jossa erikoissanasto on hallinnassa. Myös nopeus on valttia tuotetekstien toimittamisessa asiakkaillemme. Tässä Dictionin käännöspalvelu on loistanut. Samoin kuin hintavertailuissa. Kaiken kaikkiaan näppärä käännöstoimisto tämä Diction.
  Katri Odai
  Mastermark Brands Oy
  Diction Finland Oy
  Lönnrotinkatu 5
  00120 Helsinki
  Suomi
  +358 9 4245 1339
  Y-tunnus: 3293832-7
  EAN: 5797200064202
  visa mastercard bank_transfer