20. helmikuuta 2024

200 asiakasta Islannissa vuonna 2023

200 asiakasta Islannissa vuonna 2023
Käännöstoimisto Dictionin Islannin sivuliike juhlisti vuoden 2023 lopussa ensimmäistä toimintavuottaan. Yli 200 islantilaista asiakasta, sisältäen yrityksiä, yksityishenkilöitä ja valtion laitoksia, on valinnut Dictionin kielipalveluidensa tarjoajaksi. Islannin sivuliike on myös toteuttanut ensimmäisen toimintavuotensa aikana yli 360 erilaista kieliprojektia.

Islantilaiset suhtautuvat kieleensä intohimoisesti
"Islannissa on korkea kysyntä laadukkaille käännöksille. Vaikka islantia puhuu ja kirjoittaa maailmanlaajuisesti varsin harva, välittävät islantilaiset paljon äidinkielestään. Islanninkielisten käännösten vaatimukset ovat erityisen korkeat, minkä vuoksi monet yritykset, instituutiot ja yksityishenkilöt kääntyvät ammattilaisten puoleen tämänkaltaisissa hankkeissa", kertoo Diction Íslandin projektipäällikkö Andri Freyr Ríkarðsson.

66°North, Play airlines ja Hagar luottavat Dictioniin
Vaikka kyseessä on uusi toimija markkinoilla, on Diction Ísland tähän mennessä auttanut monia Islannin suurimpia yrityksiä käännös- ja oikolukuprojekteissa. Vaatetusalan yritys 66°North, Play airlines ja Islannin markkinoiden johtava vähittäismyyjä Hagar kuuluvat ensimmäisten 200 asiakkaan joukkoon. Islannin liikennevirasto, maan kansallis- ja yliopistokirjastot sekä elintarvike-, maatalous- ja kalastusministeriö ovat myös toimijoita, jotka luottavat käännös- ja oikolukuprojekteissaan Diction Íslandin osaamiseen.

Islannin talous kasvaa vakaasti
Dictionin perustaja Martin Boberg odottaa innolla Islannin markkinan valoisaa tulevaisuutta. ”Olen erittäin vaikuttunut Islannin viime vuosien talouskehityksestä. Islantilaisilla on ainutlaatuinen historia, ja huolimatta maantieteellisestä etäisyydestä suhteessa muuhun Eurooppaan, he ovat onnistuneet saavuttamaan maailmanlaajuisen tunnettuuden. Diction haluaa olla mukana tällä matkalla yhdessä Islannin kanssa.

Skjalaþýðing – erityisosaamista auktorisoituihin käännöksiin
Diction on avannut Skjalaþýðing-nimisen tytäryhtiön, joka tekee yhteistyötä monien Islannissa ja ulkomailla toimivien virallisten kääntäjien kanssa. Tytäryhtiön perustamisen ideana oli eriyttää viralliset käännökset omaksi osa-aluekseen Islannin sivuliikkeen sisällä ja tarjota asiakkaille syvällistä tietoa auktorisoituihin käännöksiin liittyvistä erityismenettelyistä. Lisätietoja Skjalaþýðingistä löytyy osoitteesta Skjalathyding.is.

Puolankielisten käännösten kysyntä kasvussa
Ei ole yllättävää, että suurin osa Diction Íslandin käännös-, oikoluku- ja copywriting-projekteista liittyy islannin kieleen. Kuitenkin Islannissa asuvien puolalaisten määrän kasvaessa on Diction havahtunut puolan kielen käännöspalveluiden yllättävän suureen kysyntään. Tämän johdosta Diction Ísland on mukauttanut palveluitaan vastaamaan tähän tarpeeseen, ja näin yhä monipuolisempi kääntäjäverkosto on käytettävissä puolan kielen käännösprojekteihin.

Lisää artikkeleita

17. marraskuuta 2021

Libro Alegre is an NGO which works to help vulnerable Chilean children in the city of Valparaíso. In support of their latest project, the construction of a children’s culture house, Diction has donated translations of the project materials and committed to support the project in the future.

Haluatko käännösvinkkejä ja tarjouksia?

Uutiskirjeen tilaajana saat asiantuntijoidemme parhaat vinkit kiehtovalta käännösalalta.

Diction Finland Oy
Lönnrotinkatu 5
00120 Helsinki
Suomi
+358 9 4245 1339
Y-tunnus: 3293832-7
EAN: 5797200064202
visa mastercard bank_transfer